Fluer (stueflue og spyflue)

De mest almindelige fluearter i danske hjem er stuefluen og den lille stueflue, mens den store og larmende spyflue er en mindre hyppig gæst. Fluer foretrækker at lægge æg i gødning fra især svin og køer. Spyfluen adskiller sig dog ved at lægge æg på døde dyr. I hjemmet kan fluer som et alternativ lægge æg i køkkenaffald eller døde plantedele. Udklækningen til voksne fluer tager i løbet af sommermånederne minimum to uger, mens det om vinteren tager betydeligt længere tid.

Forebyg

SØRG FOR AT GØRE RENT, HVOR FLUERNE KAN LÆGGE ÆG

Fluer vil typisk ikke lægge æg inden døre, men den lille stueflue kan dog godt finde på at lægge æg i fugtigt organisk materiale. Det kan eksempelvis være i et afløb eller i bunden af bure til små kæledyr. Hyppig rengøring fjerner problemet.

Fjern

SÆT INSEKTNET FOR VINDUER

Et insektnet er en træramme med et finmasket net, der holder fluerne ude af hjemmet, men lader lys og frisk luft komme ind.

LOK FLUERNE MED LYSFÆLDER

Lys tiltrækker fluerne, som bliver fastholdt af klisterplader eller dræbt af et lille stød, når de sætter sig på fælden. Lysfælder er særligt anvendelige, hvis fluegener er omfattende og vedvarende.

HÆNG FLUEFÆLDER I LOFTET

Fluer kan fanges ved hjælp af nedhængende fælder, der fungerer ved at klistre fluen fast, når den giver efter for sin trang til at sætte sig på genstande, der hænger fra loftet.

Forgift

OVERVEJ NEDHÆNGENDE FÆLDER MED GIFT

Nedhængende fælder kan også købes imprægneret med en giftholdig sukkerblanding, der slår fluen ihjel ved indtagelse.

ANVEND KUN FLUESPRAY GODKENDT TIL BEBOELSE

Fluespray godkendt til beboelse kan som regel anvendes i hele boligen, men vær opmærksom på, om der skal tages forholdsregler i nærheden af børn, kæledyr og/eller mad.

LÆS ETIKETTEN, OG FØLG BRUGSANVISNINGEN

Etiketter kan se meget forskellige ud, men de skal indeholde oplysninger om, hvilke kemikalier der er i produktet, og oplyse om korrekt og sikker brug. Fluegift er såkaldte biocidmidler, som skal være godkendt af Miljøstyrelsen.

Links

© Miljøstyrelsen
Download bekæmp-appen (Føj til hjemmeskærm)