Kakerlakker

Kakerlakker er forholdsvis sjældne i Danmark, da de foretrækker et varmere og tørre klima. Er man først ramt, er de dog voldsomt generende. Visse indførte arter, eksempelvis den tyske kakerlak, kan dog godt finde sig til rette i opvarmede lokaler, hvis der samtidig også er lidt, der kan spises.

Den tyske kakerlak bliver typisk 12 mm lang. Den er gulbrun og har to striber på brystskjoldet.

Kakerlakker sidder i skjul det meste af dagen og begynder først at lede efter mad, når mørket falder på.

Forebyg

SKAB IKKE UTILGÆNGELIGE SKJULESTEDER BAG EL-APPARATER

Kakerlakkerne skjuler sig ofte i hulrum og sprækker bag el-apparater, fordi der både er varmt og ofte også madrester. Sørg for at placere dine elektriske apparater, så det er muligt at gøre rent bagved dem.

LAD IKKE MAD ELLER VAND STÅ FREMME

Kakerlakker er næsten altædende, så selv de mindste madrester vil kunne holde dem i live.

GØR BEKÆMPELSEN KOLLEKTIV

I større ejendomme spreder kakerlakkerne sig hurtigt ved at vandre langs eksempelvis vand- eller varmerør. Koordiner derfor bekæmpelsen med naboer og underboer.

Forgift

FIND FØRST KAKERLAKKERNES SKJULESTEDER

Tænder du lyset, når det er mørkt, vil kakerlakkerne hurtigt skynde sig tilbage til deres gemmested. Kakerlakekskrementer i form af brune rande nær rørgennemledninger eller lignende kan også afsløre, hvor de skjuler sig.

SMØR ELLER SPRAY GIFT OMHYGGELIGT

Har du fundet ud af, hvor kakerlakkerne gemmer sig, kan du bekæmpe dem med gift. Spray eller smør giften på områder, som du er sikker på, at kakerlakkerne krydser, når de skal til og fra deres skjulested. Hvis giftlaget er påført for tyndt, vil det ikke have effekt på kakerlakken, der tværtimod kan udvikle resistens.

VARIER GIFTBEKÆMPELSE

Ved vedvarende kakerlakproblemer er det en god idé at skifte mellem forskellige former for gift, da kakerlakkerne ellers hurtigt bliver resistente.

LÆS ETIKETTEN, OG FØLG BRUGSANVISNINGEN

Etiketter kan se meget forskellige ud, men de skal indeholde oplysninger om, hvilke kemikalier der er i produktet, og oplyse om korrekt og sikker brug. Gift til kakerlakker er såkaldte biocidmidler, som skal være godkendt af Miljøstyrelsen.

Links

© Miljøstyrelsen
Download bekæmp-appen (Føj til hjemmeskærm)